Michel Barnier: UE va oferi Marii Britanii un acord de parteneriat fără precedent de strâns

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să ofere Marii Britanii un acord post-Brexit care să fie mai strâns decât orice alt parteneriat încheiat de Blocul comunitar cu o altă ţară, însă nu va permite slăbirea pieţei unice.

2091 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier: UE va oferi Marii Britanii un acord de parteneriat fără precedent de strâns

Michel Barnier: UE va oferi Marii Britanii un acord de parteneriat fără precedent de strâns

"Suntem pregătiţi să oferim Marii Britanii un parteneriat aşa cum nu a mai existat niciodată cu un alt stat terţ", a declarat Barnier, după ce s-a întâlnit, miercuri, la Berlin, cu ministrul german de Externe, Heiko Maas, informează site-ul publicaţiei Financial Times.

"Respectăm cu scrupulozitate liniile roşii ale Marii Britanii. În schimb, ei trebuie să respecte ceea ce suntem noi", a afirmat Barnier, explicând că Londra trebuie să respecte structuri cheie ale UE, cum ar fi piaţa unică, iar acest lucru "nu este negociabil".

"Piaţa unică înseamnă piaţă unică (...) Nu există o piaţă unică a la carte", a adăugat Barnier.

Oficialul UE a explicat că parteneriatul ar putea include legături strânse în domeniul economic, dar şi în ceea ce priveşte securitatea şi relaţiile externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici