Michelle Obama apare doar întâmplător "sobră" în fotografia care a făcut înconjurul lumii

Postura Primei Doamne a Statelor Unite în fotografia care surprinde momentul în care Obama, Cameron şi Thorning Schmidt îşi fac singuri poză cu telefonul, prezentată drept "sobră" sau "contrariată" pe reţelele sociale, este doar o întâmplare, scrie autorul imaginii, Roberto Schmidt.

737 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama apare doar întâmplător "sobră" în fotografia care a făcut înconjurul lumii

Michelle Obama apare doar întâmplător "sobră" în fotografia care a făcut înconjurul lumii

"Fotografiile pot minţi", scrie şeful serviciului foto AFP pentru Asia de Sud, cu sediul la New Delhi, precizând că, "în realitate, cu câteva secunde mai devreme Prima Doamnă a Statelor Unite glumea şi ea la fel ca toţi cei care se aflau în jur, inclusiv Cameron şi Schmidt". "Aerul serios pe care îl are în fotografia mea este doar o întâmplare", subliniază Schmidt.

El povesteşte în postarea pe blog întreaga scenă, petrecută marţi în cursul ceremoniei dedicate memoriei lui Nelson Mandela pe stadionul Soccer City de la Soweto, din momentul în care preşedintele american Barack Obama se aşează la locul său, alături de premierul britanic David Cameron, după care vine premierul danez Helle Thorning Schmidt, pe care fotograful recunoaşte că nu o cunoaşte, crezând iniţial că este "o colaboratoare a lui Obama".

După ce a venit, Thorning Schmidt şi-a scos telefonul mobil şi şi-a făcut poză în timp ce glumea cu Cameron şi Obama. "Am fotografiat scena fără să stau pe gânduri", scrie Schmidt, adăugând că "în jurul meu, pe stadionul din Soweto, sud-africanii dansează, cântă şi râd în onoarea liderului lor decedat. Atmosfera este de sărbătoare, nu de reculegere morbidă (...) atmosfera este total decontractată". El afirmă că nu consideră "nimic şocant" din ceea ce fotografiază, referindu-se inclusiv la preşedintele Statelor Unite. "Suntem în Africa", adaugă fotograful.

Schmidt mai scrie că a făcut fotografiile respective fără să-şi imagineze repercusiunile pe care urmau să le aibă. "Pe moment, mi-am spus că liderii pe care i-am fotografiat se comportă ca nişte oameni, ca tine şi ca mine, şi m-am felicitat pentru acest lucru. Nimeni nu poza, nimeni nu se supunea directivelor dictate de directorii de comunicare", continuă el, adăugând că "pentru mine, comportamentul acestor lideri care îşi fac singuri poză este perfect natural. Nu am ce să le reproşez. Probabil că aş fi făcut la fel, dacă aş fi fost în locul lor".

Fotografii care au acoperit evenimentul au publicat peste 500 de fotografii marţi, mai scrie Schmidt, adăugând că, în pofida eforturilor de a surprinde "adevăratele sentimente" ale sud-africanilor faţă de moartea lui Madiba, fotografia sa cu Obama, Cameron şi Schmidt, surprinsă întâmplător, de la 150 de metri distanţă, "pare că a eclipsat o mare parte a muncii noastre comune", un lucru care îi dă de gândit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici