Michelle Obama, o Carla Bruni a Statelor Unite (Galerie Foto)

Soţia preşedintelui francez, Carla Bruni, "regină" printre Primele Doamne ale lumii, "şi-a găsit perechea" în persoana soţiei preşedintelui ales al Statelor Unite, Michelle Obama, o Primă Doamnă "ca nimeni alta înaintea sa", comentează The Times, în ediţia electronică.

29 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama, o Carla Bruni a Statelor Unite (Galerie Foto)

Michelle Obama, o Carla Bruni a Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Reprezentând modelul de femeie modernă, post-feminismul, Michelle Obama este descrisă de cotidianul britanic drept deşteaptă, independentă, atractivă într-un mod normal şi natural. Ea apare ca o personificare a echilibrului, o femeie care, în timp ce îşi susţine soţul pe scena politică, poate să îi atragă atenţia atunci când riscă să bea prea mult din cocteilul preferat.

Evoluţia rolul de Primă Doamnă este unul fascinant, subliniază The Times, care identifică două tendinţe: modelul "zâmbeşte şi rezistă", exemplificat de Laura şi Barbara Bush, Nancy Reagan şi Mamie Eisenhower, adeseori de orientare republicană, bine coafată şi în centrul atenţiei, şi modelul "două la preţ de una", de orientare democrată, ca Eleanor Roosevelt şi Hillary Clinton, femei care au propria carieră, care îşi trăiesc propriile vieţi şi au propriile idei. Există însă o singură excepţie: Jackie Kennedy, un exemplu de eleganţă, comentează The Times.

Ceea ce o face însă unică pe Michelle Obama este că ea îmbină abil cele trei modele, fiind înţelegătoare, independentă şi elegantă, susţine cotidianul britanic.

Michelle nu este numai inteligentă, ci şi mândră de educaţia sa şi nu se teme să îşi arate abilităţile, comentează The Times, adăugând că probabil cel mai incitant lucru despre Michelle Obama este semnificaţia faptului de a avea o femeie avocat la Casa Albă.

La Convenţia Democrată din Boston, din 2004, când necunoscutul Barack Obama şi-a asumat responsabilitatea de a susţine un discurs emblematic, ea i-a spus: "Să nu ratezi, amice", relatează The Times, conchizând că aceste cuvinte au fost probabil repetate în noaptea alegerilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici