Michelle Obama, pregătită să devină o Primă Doamnă modernă şi dinamică (Galerie foto)

Michelle Obama, prima femeie de culoare care va îndeplini rolul Primă Doamnă în SUA, are puterea de a influenţa sensul identităţii naţionale, orientarea curentelor de modă, acţiunile de caritate şi percepţia femeilor de culoare şi a familiilor lor, relatează New York Times în ediţia electronică.

122 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama, pregătită să devină o Primă Doamnă modernă şi dinamică (Galerie foto)

Michelle Obama, pregătită să devină o Primă Doamnă modernă şi dinamică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Beneficiind de ajutorul unui consilier pentru a-şi stabili agenda publică, Michelle Obama s-a concentrat pe probleme legate de creşterea şomajului şi consolidarea legislaţiei pentru combaterea discriminării la locul de muncă.

De profesie avocat şi fost membru în consiliul de administraţie al unui spital, Michelle Obama a declarat ferm că cele două fiice ale sale vor fi principala ei prioritate, deşi echipa de consilieri o va ajuta să se implice în diferite cauze care au revenit prin tradiţie Primelor Doamne.

Ea a intervenit deja în conversaţiile publice pe site-ul YouTube şi prin e-mail, exprimându-şi preferinţa pentru designerii americani şi anunţându-şi intenţia de a folosi "mărci şi produse accesibile" pentru adaptarea Casei Albe la nevoile familiei, în această perioadă de criză.

"Înţelege nevoile familiilor cu venituri mici. Înţelege nevoile femeilor. A reuşit să aibă grijă de familie având la rândul ei o carieră", a declarat Paul Schmitz, un vechi prieten al acesteia, care conduce organizaţia Public Allies.

În timp ce Laura Bush s-a ocupat de alegerea tacâmurilor sau porţelanului potrivit pentru diferite dineuri organizate la Casa Albă, Michelle Obama va delega probabil această responsabilitate, concentrându-se pe probleme de un interes mai general.

Cu experienţa sa în organizarea comunităţii, Michelle Obama doreşte să facă din Casa Albă o instituţie mai accesibilă pentru americanii de rând, luând în considerare organizarea unor picnicuri şi dineuri de stat cu participarea comunităţii locale.

Spre deosebire de preşedintele George W. Bush şi soţia acestuia, obişnuiţi cu regulile de la Casa Albă graţie vizitelor dese efectuate în timpul administraţiei George Bush, Barack şi Michelle Obama au vizitat reşedinţa privată de la Casa Albă pentru prima dată în noiembrie, după alegeri. Dar Michelle Obama şi-a ales mulţi consilieri care, chiar dacă nu au experienţă la Casa Albă, sunt mai obişnuiţi cu politica decât echipa lui Bush, a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului. "Încearcă să coopteze cei mai buni oameni", a adăugat el.

Stirileprotv.ro transmit marţi ceremonia de investire a lui Barack Obama, de la 18:30.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici