Michelle Obama rămâne mai populară decât soţul său şi decât Ann Romney

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, beneficiază de o cotă de popularitate cu 13 puncte mai mare decât soţul său, preşedintele Barack Obama, şi o depăşeşte pe soţia candidatului republican Mitt Romney, Ann, potrivit unui sondaj Washington Post-ABC publicat miercuri.

155 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama rămâne mai populară decât soţul său şi decât Ann Romney

Michelle Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui sondaj, Michelle Obama se bucură de o cotă de popularitate de 69 la sută în rândul adulţilor, în timp ce soţul său de doar 56 la sută.

Ann Romney, care ar putea deveni Prima Doamnă a Statelor Unite dacă soţul ei, Mitt, va câştiga alegerile din 6 noiembrie, are 52 la sută de opinii favorabile, mai mult decât soţul său, a cărui cotă de popularitate este de 45 la sută.

Acest sondaj, realizat în perioada 4-7 octombrie, după dezbaterea televizată din Denver (Colorado, vest), pe care Romney a dominat-o, pare să arate că Obama şi-a păstrat un avantaj în termeni de imagine în faţa adversarului său.

Cota de popularitate personală nu este însă decât unul dintre factorii intenţiilor de vot, domeniu în care Romney se bucură de un progres după dezbaterea din urmă cu o săptămână.

Pentru prima dată, marţi, republicanul l-a depăşit pe Obama în intenţiile de vot, potrivit mediei sondajelor efectuate de site-ul specializat RealClearPolitics.

Această diferenţă rămâne totuşi mai mică de un punct, iar Obama pare să îşi menţină avantajul în unele state potenţial decisive, ca Ohio (nord), unde el şi Romney au făcut campanie marţi şi unde canidatul republican a rămas miercuri.

Sondajul Washington Post-ABC a fost realizat pe un eşantion de 1.018 persoane, iar marja de eroare a acestuia este de patru puncte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici