Michelle Obama vrea un rol mai activ la Casa Albă

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, nemulţumită de impactul pe care îl are şi de integrarea sa pe agenda Casei Albe, vrea un rol mai activ, relatează Washington Post în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama vrea un rol mai activ la Casa Albă

Michelle Obama vrea un rol mai activ la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La începutul lunii, Michelle Obama şi-a schimbat şeful de personal, iar acum vrea să îşi schimbe rolul la Casa Albă. În pofida faptului că implicarea ei în recrutarea de personal a crescut, Prima Doamnă, un avocat cu studii la Harvard, este nemulţumită că nu are prea multe de făcut.

Ea a angajat o persoană care scrie discursuri şi a cerut personalului său să gândească "strategic", astfel încât fiecare eveniment să aibă un scop şi un mesaj. Ea a spus, de asemenea, nu vrea să mai meargă la evenimente la care să îmbrăţişeze familiile unor militari, vrea să arate un progres.

"Dorinţa ei este să aibă mai multe apariţii publice şi intervenţii", a declarat şefa sa de comunicare, Camille Johnston. "Este vorba despre lucruri viitoare la care vrem să luăm parte, şi anume Child Nutrition Reatuthorization Act, (problemele de) prevenire şi recreere în cadrul reformei din Sănătate", a precizat ea. În ultimele două săptămâni, Michelle Obama a avut mai multe intervenţii în legătură cu planul privind Sănătatea al preşedintelui şi va juca un rol substanţial în promovarea acestuia.

De asemenea, ea va anunţa în viitorul apropiat crearea unui consiliu consultativ pentru ajutarea familiilor militarilor şi va simboliza pentru administraţia americană programul United We Serve, un program de recrutare pentru stagiu pe timpul verii, pe care l-a lansat luni. Inclusiv evenimentele sociale pe care le organizează au un mesaj. Obama a anunţat familiile congresmanilor că înainte de grătarul anual organizat de Casa Albă, cei 500 de oaspeţi aşteptaţi la Fort McNair, sunt aşteptaţi să ofere cadouri pentru copiii militarilor.

Prima Doamnă a preluat, de asemenea, controlul asupra vieţii familiei sale, pe care o consideră mult mai constrângătoare decât se aştepta să fie. Ea a conchis că există doar o singură cale de a avea o aparenţă de viaţă privată şi aceasta duce departe de Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici