Mihail Gorbaciov avertizează SUA cu privire la "un joc geopolitic periculos"

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat joi Statele Unite cu privire la încercarea de a face ca Ucraina să se îndepărteze de Rusia şi să intre în NATO, calificând demersul drept un "joc geopolitic periculos".

14 afișări
Imaginea articolului Mihail Gorbaciov avertizează SUA cu privire la "un joc geopolitic periculos"

Mihail Gorbaciov (Imagine: Mediafax Foto)

Apelul politologului american de origine poloneză Zbigniew Brzezinski de a îndepărta cât mai mult posibil Ucraina de Rusia "a devenit general pentru oamenii politici din Statele Unite, fiind aşa-zis în interesul democraţiei", a declarat Gorbaciov într-un articol publicat de cotidianul Rosiskaia Gazeta.

"Dar unde este democraţia, dacă integrăm Ucraina în NATO deşi majoritatea ucrainenilor se pronunţă împotriva" acestei aderări, continuă fostul laureat al premiului Nobel pentru Pace.

Potrivit acestuia, "asemenea jocuri geopolitice periculoase nu au nimic de a face cu o politică responsabilă sau cu procesele reale care se desfăşoară într-o lume a globalizării".

Rusia se opune vehement unei noi extinderi a NATO către graniţele sale, pe care o consideră o ameninţare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici