Mihail Saakaşvili a intrat în greva foamei după ce a fost arestat în Ucraina. Kievul l-a acuzat pe Saakaşvili că încearcă să preia puterea prin forţă

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a intrat în greva foamei în semn de protest după ce a fost arestat în Ucraina, fiind acuzat că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat cu sprijinul Rusiei, potrivit avocatului său şi unor susţinători ai săi,informează site-ului postului France 24.

504 afișări
Imaginea articolului Mihail Saakaşvili a intrat în greva foamei după ce a fost arestat în Ucraina. Kievul l-a acuzat pe Saakaşvili că încearcă să preia puterea prin forţă

Mihail Saakaşvili a intrat în greva foamei după ce a fost arestat în Ucraina

"Saakaşvili a anunţat greva foamei pentru o perioadă nedeterminată", a declarat Vladimir Fedorin, jurnalist şi un aliat apropiat al fostului lider georgian.

Ruslan Chornolutski, avocatul lui Saakaşvili, a declarat că acesta neagă "acuzaţiile false" ce îi sunt aduse.

Aproximativ o sută de susţinători ai fostului lider georgian s-au strâns în faţa unui centru de detenţie ucrainean scandând "ruşine".

Prima audiere în acest caz ar urma să aibă loc luni la Kiev. Autorităţile vor cere menţinerea în stare de arest a lui Saakaşvili, a declarat o purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale din Ucraina.

Mihail Saakaşvili, fost preşedinte al Georgiei şi fost guvernator al regiunii ucrainene Odesa, a fost reţinut marţi, însă a evadat din duba poliţiei după ce susţinătorii acestuia au blocat străzile Kievului. A fost în cele din urmă reţinut vineri seara de către forţele de securitate ucrainene.

Kievul l-a acuzat pe Mihail Saakaşvili că încearcă să preia puterea prin forţă, folosindu-se de protestele anti-corupţie.

Procurorul general Yuri Luţenko a susţinut că Biroul său deţine dovezi că Saakaşvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanţa protestele anticorupţie din Ucriana.

În 2016, Mihail Saakaşvili şi-a dat demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa, şi l-a acuzat pe Poroşenko de corupţie, în timp ce Preşedinţia de la Kiev speculează că acesta încearcă să obţină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici