Mihail Saakaşvili: Situaţia din Georgia este "sub control "

Situaţia este "sub control" în Georgia, a declarat marţi preşedintele Mihail Saakaşvili, subliniind că o "revoltă de mare amploare" a fost planificată în ţară.

86 afișări
Imaginea articolului Mihail Saakaşvili: Situaţia din Georgia este "sub control "

Mihail Saakaşvili: Situaţia din Georgia este "sub control " (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, Ministerul georgian de Interne anunţase că a dejucat un complot organizat de foşti oficiali militari, în colaborare cu Rusia, care viza boicotarea manevrelor militare NATO şi organizarea unei revolte militare.

"Planul era să se organizeze o revoltă de mare amploare la Tbilisi şi să se acţioneze împotriva suveranităţii Georgiei şi împotriva integrării europene şi euro-atlantice a Guvernului georgian", a declarat preşedintele pentru un post de televiziune.

Militarii din cadrul unei baze militare s-au revoltat, dar "situaţia este sub control. Calmul şi ordinea domnesc în celelalte unităţi militare", a adăugat Saakaşvili.

Saakaşvili a făcut apel la Rusia să evite să lanseze orice provocare la adresa Georgiei, în vreme ce, anterior, oficiali din cadrul Ministerelor georgiene al Apărării şi al Afacerilor Interne au acuzat Moscova că s-ar afla în spatele acestei tentative de "revoltă militară".

"Cer vecinului nostru de la nord să evite orice provocare", a declarat preşedintele georgian.

Rusia şi Georgia nu mai întreţin relaţii diplomatice de la războiul ruso-georgian din august 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici