Mii de femei din Uruguay au ieşit în stradă pentru a reclama cultura violului

Mii de femei din Uruguay au ieşit în stradă, vineri, şi au protestat faţă de violenţele sexuale şi lipsa măsurilor adecvate din parte poliţiei, după ce o femeie de 30 de ani a fost violată în grup în capitala Montevideo.

823 afișări
Imaginea articolului Mii de femei din Uruguay au ieşit în stradă pentru a reclama cultura violului

FOTO today90.com

Au fost organizate manifestaţii de către organizaţiile pentru drepturile femeilor în întreaga ţară. Cel mai mare protest a fost în Montevideo, în urma mai multor cazuri de violenţă sexuală dezvăluite în ultimele zile.

Duminică, o femeie a povestit că a fost violată de un grup de bărbaţi într-un apartament pe malul mării din Montevideo, unde ajunsese cu unul dintre ei, pe care îl cunoscuse într-un bar de noapte şi cu care a întreţinut relaţii consimţite. Cel puţin alţi trei bărbaţi au ajuns apoi în apartament şi au violat-o cu complicitatea bărbatului. Violul a fost confirmat de un examen medical, scrie ANSA.

„Cultura violului continuă să spună că bărbaţii au <nevoi> sau <impulsuri sexuale> pe care nu le pot controla", subliniază femeile.

„Ne confruntăm în fiecare zi cu discursuri care pun accentul pe frică şi tăcere", adaugă ele, cerând o mai bună educaţie sexuală şi acţiuni concrete din partea statului pentru a proteja femeile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici