Mii de imigranţi au fost salvaţi în weekend pe Mediterana

Aproximativ 1.500 de imigranţi, plecaţi din Libia, au fost salvaţi pe Mediterana, în cadrul a cinci operaţiuni desfăşurate doar sâmbătă, a anunţat Paza de Coastă italiană.

177 afișări
Imaginea articolului Mii de imigranţi au fost salvaţi în weekend pe Mediterana

Mii de imigranţi au fost salvaţi în weekend pe Mediterana (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Patru nave aparţinând Pazei de Coastă şi una a Marinei au intervenit în urma mai multor apeluri de pe telefoane prin satelit, interceptate de Centrul Naţional italian de Salvare din cadrul Pazei de Coastă, la Roma, a precizat duminică sursa, citată de AFP pe site.

Imigranţii se aflau în trei ambarcaţiuni mari, în derivă, în largul coastelor libiene.

Navele, care au venit în zona respectivă sâmbătă, au salvat mai întâi sute de imigranţi înghesuiţi la bordul acestor bărci, după care au reperat încă două, în dificultate, la câteva mile marine distanţă, după care au intervenit pentru salvarea celor de la bord.

Pentru a-i transborda pe cei aproximativ 1.500 de imigranţi, Centrul operaţional al Pazei de Coastă a fost nevoit să solicite intervenţia unei nave aparţinând Marinei militare care trecea prin apropiere.

Ambarcaţiunile s-au îndreptat duminică spre porturile italiene Lampedusa, Augusta şi Porto Empedocle.

Alţi 318 imigranţi de 13 naţionalităţi au fost salvaţi de o navă militară islandeză, în Strâmtoarea Sicilia, şi au fost aduşi sâmbătă seara în portul Pozzallo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici