Mii de israelieni au manifestat în sprijinul premierului Benjamin Netanyahu, pus sub acuzaţie pentru fapte de corupţie

Mii de civili israelieni au participat, marţi seara, la o demonstraţie de susţinere a premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu, în contextul crizei politice interne cu care acesta se confruntă după ce a fost pus sub acuzaţie pentru săvârşirea de fapte de corupţie, relatează cotidianul Le Figaro.

317 afișări
Imaginea articolului Mii de israelieni au manifestat în sprijinul premierului Benjamin Netanyahu, pus sub acuzaţie pentru fapte de corupţie

Mii de israelieni au manifestat în sprijinul premierului Benjamin Netanyahu

Organizată sub numele de „Stop loviturii de stat”, demonstraţia, la care au participat aproximmativ 2.000-3.000 de persoane conform surselor locale de ştiri, nu a reuşit să mobilizeze numărul de participanţi preconizat de organizatorii săi, membrii partidului aflat la guvernare, Likud care a pretins participarea unui număr de 15.000 de persoane.

Potrivit martorilor locali, mai mulţi membri ai Parlamentului şi ai Guvernului israelian au fost surprinşi în cadrul manifestaţiei de stradă de marţi seara.

Netanyahu a devenit primul premier israelian, care s-a confruntat cu un rechizitoriu în funcţie, atunci când procurorul general Avichai Mandelblit a recomandat să fie pus sub acuzare pentru fraudă, abuz de încredere şi luare de mită în trei cazuri de corupţie. Legea israeliană nu-i impune lui Netanyahu să renunţe la postul de prim-ministru dacă este pus sub acuzare. În calitate de prim-ministru, el va fi obligat să demisioneze din funcţie numai dacă va fi condamnat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici