Mii de letoni demonstrează împotriva guvernului

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, împotriva guvernului de centru-dreapta leton, protestând faţă de demiterea directorului biroului de luptă anticorupţie, relatează Reuters.

2 afișări

Demonstraţia de sâmbătă de la Riga, la care au participat până la 8.000 de persoane, este cel de-al doilea protest organizat în decurs de două săptămâni împotriva premierului Aigars Kalvitis, după demiterea lui Aleksejs Loskutovs.

Guvernul şi-a anulat decizia săptămâna trecută, dar ulterior patru miniştri au demisionat sau au fost demişi. Preşedintele leton a cerut miercuri demisia guvernului după aprobarea, săptămâna viitoare, a bugetului.

Manifestanţii adunaţi în piaţa centrală din Riga au scandat "Dizolvaţi Parlamentul, dizolvaţi Parlamentul" şi au purtat bannere cu sloganuri antiguvernamentale şi steaguri roşu-alb-roşu.

Opoziţia consideră că demiterea lui Loskutovs este numai ultimul exemplu al interferenţelor politice în beneficiul unor politicieni şi oameni de afaceri influenţi, însă Kalvitis a respins acuzaţiile. Premierul l-a acuzat pe Loskutovs de comiterea unor nereguli financiare în gestionarea biroului anticorupţie, însă criticii săi au afirmat că demiterea s-a datorat faptului că acesta se apropia de aliaţii politici şi de afaceri ai lui Kalvitis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici