Mii de lucrători portuari din Columbia Britanică din Canada intră în grevă

Câteva mii de muncitori portuari sindicalizaţi din provincia canadiană British Columbia (vest) au intrat în grevă după ce nu au reuşit să ajungă la un acord pentru reînnoirea unui contract la nivelul întregii industrii, care a expirat în martie, a anunţat sâmbătă un grup de angajator.

131 afișări
Imaginea articolului Mii de lucrători portuari din Columbia Britanică din Canada intră în grevă

Mii de lucrători portuari din Columbia Britanică din Canada intră în grevă

Asociaţia British Columbia Maritime Employers Association (BCMEA) a declarat că aceasta şi International Longshore and Warehouse Union Canada (ILWU Canada) s-au întâlnit joi şi vineri în cadrul unor discuţii susţinute de Federal Mediation and Conciliation Service.

„Din păcate, nu s-a putut ajunge la un acord provizoriu”, a precizat BCMEA într-un comunicat citat de Reuters.

Membrii ILWU Canada au fost în grevă în şantiere din British Columbia, a precizat BCMEA. Solicitat să comenteze, sindicatul a spus că va emite o declaraţie odată ce va exista o rezolvare a disputei privind contractul colectiv de muncă, care acoperă aproximativ 7.500 de angajaţi de la 30 de terminale din provincie.

Greva ar putea avea consecinţe grave pentru economia Canadei şi pentru micile întreprinderi, a declarat într-un comunicat Federaţia canadiană a întreprinderilor independente (CFIB). Grupul a îndemnat guvernul să se asigure că operaţiunile portuare sunt menţinute.

Într-o postare pe Twitter, sâmbătă, ministrul canadian al Muncii, Seamus O'Regan Jr. a declarat că BCMEA şi ILWU Canada rămân la masa negocierilor pentru a ajunge la un acord, adăugând că mediatorii federali continuă să sprijine părţile în negocierile lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
grevă,
canada,
portuari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici