Mii de manifestanţi în Rusia, împotriva politicii Guvernului

Aproape 2.500 de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Moscovei, pentru a condamna politica Guvernului rus în faţa crizei economice mondiale, răspunzând astfel apelului la mobilizare naţională lansat de partidul comunist.

16 afișări
Imaginea articolului Mii de manifestanţi în Rusia, împotriva politicii Guvernului

Mii de manifestanţi în Rusia, împotriva politicii Guvernului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii au afişat drapele roşii, portrete ale liderilor sovietici Lenin şi Stalin, precum şi pancarte pe care scria: "Jos Guvernul!" şi "Afară cu birocraţii corupţi".

Protestatarii au defilat paşnic dar cortegiul a fost perturbat de apariţia a circa 20 de tineri partizani ai puterii, care au lansat sloganuri anticomuniste, înainte de a fi arestaţi de poliţie, relatează agenţia Interfax.

Preşedintele partidului comunist, Ghenadi Ziuganov, a acuzat Guvernul lui Vladimir Putin că a eşuat în gestionarea crizei economice.

"Criza continuă să se agraveze, dar Guvernul continuă desigur aceeaşi politică pe care o duce din 1991, sub conducerea unor aşa-zişi democraţi", a denunţat Ziuganov, citat de Interfax.

Acest miting se derula în cadrul manifestaţiilor naţionale organizate de partidul comunist, în prezent principala forţă de opoziţie din Rusia. Aproape 500 de persoane au participat la o manifestaţie de acelaşi gen organizată la Sankt Petersburg, potrivit Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici