Mii de militanţi anti-Wall Street demonstrează la Oakland

Mii de manifestanţi din mişcarea împotriva Wall Street au protestat miercuri la Oakland, în apropiere de San Francisco, alături de profesori care au cerut mijloace suplimentare pentru sistemul public de educaţie, relatează AFP.

174 afișări
Imaginea articolului Mii de militanţi anti-Wall Street demonstrează la Oakland

Mii de militanţi anti-Wall Street demonstrează la Oakland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tabăra militanţilor Occupy Wall Street din Oakland a fost evacuată săptămâna trecută de poliţie, într-o operaţiune marcată de confruntări violente şi soldată cu arestarea a circa 100 de persoane.

Manifestanţii - 5.000, potrivit organizatorilor - au protestat miercuri în cadrul unei zile de acţiune care ar putea avea ca rezultat închiderea portului Oakland.

Primarul din Oakland, Jean Quan, criticată pentru modul în care a gestionat situaţia, a făcut miercuri un apel la calm. "Comandantul poliţiei, Howard Jordan şi cu mine suntem decişi să respectăm dreptul tuturor manifestanţilor de a se aduna în linişte, însă este datoria noastră să asigurăm, cu prioritate, securitatea populaţiei", a spus ea.

Militanţii din mişcarea Occupy Wall Street şi-au instalat tabăra, la 17 septembrie, în cartierul financiar din New York, pentru a denunţa excesele lumii finanţelor şi inegalităţile tot mai mari din societatea americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici