Mii de oameni au protestat la Londra faţă de decretul antiimigraţie al lui Trump

Mai multe mii de persoane au protestat sâmbătă în faţa ambasadei Statelor Unite la Londra împotriva lui Donald Trump şi a decretului adoptat recent de acesta privind imigraţia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

311 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni au protestat la Londra faţă de decretul antiimigraţie al lui Trump

Mii de oameni au protestat la Londra faţă de decretul antiimigraţie al lui Trump

Protestatarii au ţinut în mână pancarte negre cu pete roşii pe care erau scrise sloganuri precum "Nu lui Trump. Nu războiului" şi "Trump: O relaţie specială? Spuneţi nu".

Decretul semnat de Trump în urmă cu o săptămână interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite în cazul tuturor refugiaţilor, oricare ar fi originea lor, timp de 120 de zile, iar în cazul refugiaţilor sirieni, pe perioadă nedeterminată. De asemenea, prin ordin se interzice intrarea pe teritoriul SUA timp de 90 de zile cetăţenilor provenind din şapte state cu populaţie majoritar musulmană, consideraţi surse de terorişti de către Washington: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Iran, Siria şi Yemen.

Vineri, un judecător federal din Seattle a acordat un ordin de restricţie temporară valabil la nivel naţional, prin care blochează decretul adoptat de Donald Trump, însă mulţi britanici sunt furioşi din cauza acestei măsuri a preşedintelui american, pe care o consideră discriminatorie, şi din cauza faptului că Guvernul Theresei May nu a reacţionat rapid.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici