Mii de oameni protestează la Minsk, după ce Aleksandr Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură

  • Noi proteste în Belarus după ce Aleksandr Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură
  • Mii de persoane s-au adunat în centrul capitalei pentru a cere demisia preşedintelui
  • Forţele de ordine au intervenit pentru dispersarea manifestanţilor
3770 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni protestează la Minsk, după ce Aleksandr Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură

FOTO: Profimedia

Mii de oameni s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul oraşului Minsk pentru un nou protest faţă de realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează agenţia de presă Reuters.

Protestul are loc după ce Aleksandr Lukaşenko a organizat în urmă cu câteva ore o ceremonie de învestitură neanunţată, catalogată de liderul opoziţiei, Svetlana Tikanovskaia, drept "farsă".

Forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor, anunţă corespondentul Agenţiei France-Presse prezent la Minsk.

Zeci de protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat. În ultimele săptămâni, în Belarus au avut loc proteste masive.

Uniunea Europeană nu a recunoscut rezultatul alegerilor şi a impus sancţiuni care vizează membri ai regimului de la Minsk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici