Mii de persoane au fost evacuate din statul California, în urma unor incendii de pădure

Mai multe incendii de pădure au izbucnit duminică în statul american California, în urma cărora un număr mare de locuinţe au fost distruse şi mii de persoane au fost evacuate, relatează site-ul cotidianului The Washington Post.

220 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au fost evacuate din statul California, în urma unor incendii de pădure

Mii de persoane au fost evacuate din statul California, în urma unor incendii de pădure (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Peste 5.000 de pompieri se confruntă cu 14 incendii de vegetaţie majore, cel mai grav fiind pe o suprafaţă de aproximativ 100 de kilometri pătraţi, între oraşele San Francisco şi Los Angeles.

Aproximativ 4.000 de persoane au fost evacuate din statul California până în prezent, iar alte aproape 8.000 se pregătesc să-şi părăsească locuinţele. Potrivit serviciilor de urgenţă, patru oameni au fost răniţi în urma incendiilor puternice.

Incendiile sunt controlate în prezent în proporţie de doar 10-20 %, sute de clădiri fiind distruse. Misiunea pompierilor este îngreunată şi de un val de căldură în sudul Californiei, temperaturile depăşind 37 de grade Celsius.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a declarat stare de urgenţă, iar autorităţile locale au primit asistenţă suplimentară. O atenţie deosebită a fost acordată şi în privinţa raţionalizării rezervelor de apă, în condiţiile în care California s-a confruntat cu secetă în ultimii cinci ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici