Mii de persoane au manifestat la Londra împotriva foametei în lume

Un miting împotriva foametei în lume a reunit mii de persoane sâmbătă, în Hyde Park, la Londra, cu ocazia unei întâlniri internaţionale privind malnutriţia organizate sub egida premierului David Cameron.

365 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au manifestat la Londra împotriva foametei în lume

Mii de persoane au manifestat la Londra împotriva foametei în lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când îmi amintesc defilarea atleţilor cu steagurile lor", anul trecut, pe stadionul olimpic, "sunt îngrozit la gândul că în anumite ţări care au fost prezente (la Jocurile Olimpice), peste trei milioane de copii mor de foame anual", a spus mulţimii adunate în Hyde Park realizatorul Danny Boyle, care a conceput ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

"Aşteptăm de la Guvern şi de la liderii din întreaga lume (...) să lupte până când vor reuşi să pună capăt malnutriţiei", a adăugat el, în contextul în care peste zece zile urmează să aibă loc un summit G8 în Irlanda de Nord.

Un mesaj video din partea vedetei fotbalului David Beckham a fost difuzat în cursul acestei manifstaţii, organizate de către un grup de aproximativ 200 de asociaţii.

Filantropul şi cofondatorul Microsoft Bill Gates a luat, de asemena, cuvântul. Este posibil "să fie rupt cercul (vicios al) malnutriţiei. deoarece, atunci când copiii cresc hrăniţi suficient, ei pot ulterior să contribuie la creşterea economiei ţării lor", a declarat el.

Bill Gates a participat sâmbătă dimineaţa la reuniunea internaţională împotriva foametei, organizată de către David Cameron, care va prezida în perioada 17-18 iunie summitul marilor puteri - Statele Unite, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada şi Rusia - la Ulster.

Un ajutor în valoare de aproximativ trei miliarde de euro a fost promis cu această ocazie.

Reprezentanţi din 24 de ţări, dintre care 19 africane, din lumea ştiinţei, afacerilor şi societăţii civile, dar şi ai Uniunii Europene (UE) şi Băncii Mondiale (BM) au decis să se reunească pentru a-şi uni eforturile în acest sens.

Au participat la reuniune fostul secretar al ONU Kofi Annan şi fostul CEO al gigantului în domeniul alimentaţiei şi cosmeticelor Unilever Paul Polman. Soţia lui Nelson Mandela, Graça Machel, a fost nevoită să îşi anuleze vizita din cauza spitalizării fostului preşedinte sud-african.

Participanţii au semnat un "Pact pentru nutriţie şi creştere" până în 2020, cu o serie de obiective, între care ameliorarea alimentaţiei a 500 de milioane de femei însărcinate şi copii cu vârsta sub doi ani; reducerea cu 20 de milioane a numărului de copii cu vârsta sub cinci ani care suferă de rahitism; salvarea vieţii a aproximativ 1,7 milioane de copii prin favorizarea alăptării de către mamă şi o ameliorare a tratamentului cazurilor grave de malnutriţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici