Mii de persoane au rămas izolate după prăbuşiriea barajului din Laos. Autorităţile încearcă să le salveze, cu ajutorul unor echipe venite din China şi Thailanda

Echipajele de salvare trimise de autorităţile din China şi Thailanda intervin miercuri pentru recuperarea a peste 3.000 de persoane care au rămas blocate într-o regiune izolată din Laos, după ce barajul hidroelectric Xepian-Xe Nam Noy s-a prăbuşit luni noapte, relatează Reuters.

297 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au rămas izolate după prăbuşiriea barajului din Laos. Autorităţile încearcă să le salveze, cu ajutorul unor echipe venite din China şi Thailanda

Autorităţile intervin pentru salvarea a 3.000 de persoane izolate după prăbuşiriea barajului din Laos

În urma incidentului, 19 persoane au murit şi alte câteva sute sunt dispărute. Peste 2.800 de persoane au fost salvate până în acest moment.

Incidentul s-a produs luni noaptea, în provincia Attapu, afectând şase localităţi. Câţiva rezidenţi au fost evacuaţi, însă câteva sute de persoane sunt în continuare blocate din cauza ploilor abundente.

„Vom continua eforturile de salvare astăzi, dar va fi dificil. Condiţiil sunt foarte dificile. Mai multe persoane au murit. Numărul ar putea fi chiar mai mare", a declarat Bounhom Phommasane, guvernatorul regiunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici