Mii de sirieni au protestat la Damasc faţă de raidul american efectuat duminică

Mii de manifestanţi s-au adunat, joi dimineaţă, în centrul Damascului, pentru a protesta faţă de raidul efectuat recent de trupele americane asupra unui sat sirian situat în apropierea frontierei cu Irakul.

161 afișări
Imaginea articolului Mii de sirieni au protestat la Damasc faţă de raidul american efectuat duminică

Mii de sirieni au protestat la Damasc faţă de raidul american efectuat duminică (Imagine: Mediafax/AFP)

Manifestanţii, care purtau fotografii ale liderului sirian Bashar al-Assad şi drapele naţionale, au început să se strângă în piaţa Youssef Admeh din centrul capitalei, situată la jumătate de oră de mers de ambasada Statelor Unite.

"Prin sufletul şi sângele nostru, ne sacrificăm pentru tine, Bashar", "Colonialiştilor, ascultaţi, poporul sirian nu va îngenunchea niciodată", "Allah, Siria, Bashar", scandau manifestanţii, printre care numeroşi studenţi şi funcţionari.

"Nu terorismului american", "democraţia americană înseamnă uciderea civililor la Abu Kamal", regiune din nord-estul Siriei vizată de atacul american, se putea citi pe pancartele demonstranţilor.

 

Manifestaţia s-a încheiat fără incidente. Manifestanţii nu s-au îndreptat spre ambasada Statelor Unite.

Forţe de securitate au fost detaşate în cartierul Abu Rumaneh, în apropiere de ambasada Statelor Unite, cea a Irakului, a Arabiei Saudite şi lângă şcoala americană.

Măsurile de securitate au fost sporite în cartierul Abu Rumaneh, situat în apropierea ambasadelor americane, irakiene şi saudite şi şcolii americane. Un efectiv semnificativ de forţe de ordine a fost mobilizat în apropierea ambasadei americane, alături de două autospeciale ale pompierilor.

Ambasada americană a anunţat că va fi închisă joi din cauza manifestaţiilor de protest.

Şcoala americană din Damasc va fi, de asemenea, "închisă temporar" joi, potrivit unui comunicat remis de ambasada Statelor Unite. Misiunea diplomatică a explicat măsurile de securitate prin riscul prezentat de manifestaţia organizată în apropiere de reprezentanţele Statelor Unite şi a cerut cetăţenilor americani să evite acest sector.

Potrivit presei oficiale siriene, militari americani debarcaţi din elicoptere provenind din Irak au atacat, duminică, un imobil dintr-un sat sirian situat la opt kilometri de frontiera irakiană, provocând moartea a opt civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici