Pentru prima oară în istoria sa de 115 ani, metroul din New York City a fost închis în mod deliberat

Pentru prima oară în istoria sa de 115 ani, New York City a închis în mod deliberat întregul său sistem de metrou pe timpul nopţii, au anunţat oficialii Autorităţii pentru transport metropolitan.

2858 afișări
Imaginea articolului Pentru prima oară în istoria sa de 115 ani, metroul din New York City a fost închis în mod deliberat

Mijlocul de transport circulat de milioane de oameni va fi închis pentru prima dată în istoria sa. Decizia luată de oficialii statului-focar de infecţie

Autoritatea pentru transport metropolitan (MTA) din SUA a luat această decizie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus."Timpurile extraordinare necesită măsuri extraordinare. Acest lucru este esenţial pentru a asigura sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi clienţilor noştri", a declarat preşedintele MTA, Patrick Foye, conform CNN. De asemenea, MTA a adăugat câteva sute de autobuze cu rute de noapte pentru a asigura ca muncitorii esenţiali să aibă acces la transport.


Toate staţiile de metrou din New York vor fi închise între orele 1.00 şi 5.00 pe durata pandemiei de coronavirus. Nu a fost anunţată perioada pentru care e valabilă decizia. De asemenea, oficialii au anunţat că garniturile vor fi dezinfectate în fiecare zi.

New York-ul este focarul principal de infecţie cu noul virus din SUA, cu 319.000 de cazuri şi 19.145 de decese. Statele Unite ar urma să aibă 134.000 de decese cauzate de noul coronavirus, de două ori mai mult decât precedentele estimări Ultimele estimări citate de Casa Albă, prognozează că în Statele Unite 134.000 de oameni vor muri de Covid-19. Cifra este de două ori mai mare decât cea prezentată la precedentele estimări, scrie CNN.

În prezent, Statele Unite este cea mai infectată ţară din lume, cu peste 1,2 milioane de cetăţeni infectaţi şi peste 74.000 de decese.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici