Mike Pompeo efectuează o vizită în Islanda unde va discuta despre Securitatea în Arctica

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a călătorit vineri în capitala Islandei, Reykjavík, unde urmează să discute despre Securitate şi prezenţa Chinei şi a Rusiei în zona Arctica, relatează site-ul agenţiei Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo efectuează o vizită în Islanda unde va discuta despre Securitatea în Arctica

Mike Pompeo efectuează o vizită în Islanda unde va discuta despre Securitatea în Arctica

Vizita lui Pomeo este efectuată pe fondul interesului crescut în zona Arctica, ce deţine rezerve mari de petrol, gaze, aur, diamante, zinc şi fier.

"Islanda se află într-un loc strategic în lume. Zona Arctica este importantă pentru Statele Unite din punct de vedere al Securităţii. Cu siguranţă, prezenţa Rusiei şi a Chinei aici reprezintă un subiect despre care ar trebui să discutăm", a declarat Pompeo.

Islanda va prelua în curând preşedinţia Consiliului Arctic, din care fac parte Canada, Finlanda, Islanda, Norvegia, Rusia, Suedia, Statele Unite şi Danemarca.

Organizaţia, care coordonează politicile regiunii, a dobândit din ce în ce mai multă influenţă datorită formării unor noi rute comerciale pe mare în urma topirii gheţii.

În acest context, există discuţii privind reformarea organizaţiei Consiliului Arctic, precum şi a obiectivelor şi eforturilor pe care le depune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici