Mike Pompeo s-ar putea întâlni cu oficiali chinezi, în efortul de reducere a tensiunilor bilaterale

  • Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, va avea o întrevedere cu oficiali din China, în cadrul eforturilor de reducere a tensiunilor bilaterale
  • South China Morning Post: Delegaţia Chinei va fi condusă de diplomatul Yang Jiechi
  • Aceasta ar fi prima reuniune între oficiali din SUA şi China din ultimele luni
190 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo s-ar putea întâlni cu oficiali chinezi, în efortul de reducere a tensiunilor bilaterale

Mike Pompeo s-ar putea întâlni cu oficiali chinezi, în efortul de reducere a tensiunilor bilaterale

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, va avea o întrevedere cu oficiali din China, în cadrul eforturilor de reducere a tensiunilor dintre cele mai mari economii ale lumii, afirmă surse de la Washington şi Beijing.

Reuniunea ar urma să aibă loc în statul american Hawaii, conform unor oficiali citaţi de site-ul Politico.com.

Potrivit cotidianului South China Morning Post, delegaţia Chinei va fi condusă de diplomatul Yang Jiechi, directorul Oficiului pentru Afaceri Externe din cadrul Partidului Comunist chinez.

Departamentul de Stat american şi Ambasada Chinei de la Washington au refuzat să facă vreun comentariu pe această temă. Dacă va avea loc, reuniunea va fi prima între oficiali americani şi chinezi începând din ianuarie.

Tensiunile dintre Statele Unite şi China s-au amplificat în ultimele luni. Administraţia Donald Trump a criticat dur China pentru lipsa de transparenţă privind izbucnirea pandemiei şi pentru încercările de consolidare a controlului politic asupra provinciei autonome chineze Hong Kong, fostă colonie britanică.

Administraţia de la Beijing a respins acuzaţiile SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici