Mikhail Bogdanov: Exerciţiul militar al marinei ruse în Marea Mediterană nu are legătură cu situaţia din Siria

Mikhail Bogdanov, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat joi că exerciţiul militar al marinei ruse în Marea Mediterană planificat pentru perioada 1-8 septembrie nu are legătură cu situaţia din Siria, relatează agenţia rusă RIA.

1530 afișări
Imaginea articolului Mikhail Bogdanov: Exerciţiul militar al marinei ruse în Marea Mediterană nu are legătură cu situaţia din Siria

Exerciţiul militar al marinei ruse în Marea Mediterană nu au legătură cu situaţia din Siria

„Nu cred că exerciţiile militare din Marea Mediterană au legătură cu Siria, ci sunt activităţi planificate pentru antrenament”, a declarat Bogdanov.

„În orice caz, regiunea Idlib din Siria nu este localizată pe coasta Mării Mediterane”, a adăugat acesta.

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat joi că va organiza un exerciţiu militar major în Marea Mediterană în perioada 1-8 septembrie, în contextul în care tensiunile între Rusia şi Statele Unite privind problema din Siria au crescut în ultima perioadă.

La exerciţiul militar vor participa 25 de nave de război şi submarine, precum şi 30 de avioane militare, printre care aeronave de luptă şi bombardiere.

Autorităţile din Rusia au trimis luna aceasta mai multe fregate militare în Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor, fiind cea mai mare desfăşurare de forţe navale de la intrarea Rusiei în conflictul din Siria în anul 2015.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat miercuri că militanţii din regiunea Idlib trebuie „lichidaţi”

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici