Miliardarul american Allen Stanford, găsit vinovat de escrocherie

Miliardarul american Allen Stanford a fost găsit vinovat marţi, de juraţii americani, de o escrocherie de şapte miliarde de dolari.

271 afișări
Imaginea articolului Miliardarul american Allen Stanford, găsit vinovat de escrocherie

Miliardarul american Allen Stanford, găsit vinovat de escrocherie (Imagine: Shutterstock)

Allen Stanford, supranumit "micul Madoff", cu referire la escrocul din New York condamnat la 150 de ani de închisoare, a pledat nevinovat pentru 14 capete de acuzare reţinute împotriva lui. El ar fi înşelat circa 30.000 de investitori din peste 100 de ţări, prin investiţii false prin intermediul băncii Stanford International, din Antigua.

Juraţii l-au găsit vinovat de 13 dintre cele 14 capete de acuzare pentru escrocherie, complot, spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei. El riscă până la 20 de ani de închisoare.

Apărarea a anunţat că va face apel împotriva verdictului de vinovăţie.

Miliardarul în vârstă de 61 de ani, încarcerat din 2009, a încercat să scape afirmând că loviturile primite în închisoare şi medicamentele de care este dependent i-au distrus memoria, dar judecătorul a refuzat să-l creadă.

Stanford este acuzat că a creat o fraudă de tip piramidal, prin care clienţilor fondurilor sale le erau plătite randamentele cu sumele aduse de noii investitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici