Milioane de maşini, rechemate în service deoarece ar putea lua foc, sunt încă pe şoselele din SUA

  • Milioane de maşini, rechemate în service din cauza unei probleme tehnice grave, sunt încă în circulaţie pe şoselele din SUA.
  • Este vorba despre modele Hyundai şi Kia.
  • Acestea au fost chemate la reparaţii deoarece s-a constatat că pot lua foc.
462 afișări
Imaginea articolului Milioane de maşini, rechemate în service deoarece ar putea lua foc, sunt încă pe şoselele din SUA

În septembrie 2023, companiile Hyundai şi Kia au emis o avertizare care vizează 3,4 milioane de maşini din SUA. Acestea au fost rechemate în service deoarece ar putea lua foc, în mers sau dacă sunt parcate. De aceea, pe lângă rechemarea în service s-a emis recomandarea privind evitarea parcării maşinilor în sau lângă clădiri.

Şase luni mai târziu, cele mai multe maşini de pe listă nu au ajuns în service. Aceasta este una dintre cele mai mari operaţiuni de acest tip din SUA, iar întârzierea este provocată de mai mulţi factori, potrivit AP. Unii proprietari nu răspund chemării, dar companiile se confruntă şi cu blocaje din caiza numărului mare de solicitări şi de lipsa pieselor de schimb.

Potrivit producătorilor, incendiile sunt provocate de lichidul de frână scurs pe plăcile sistemelor de frânare. Lichidul se aprinde în urma unui scurtcircuit. Până în prezent nu au fost anunţate accidente cu victime din cazua problemei tehnice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici