Milioane de oameni riscă să moară din cauza foametei în Republica Democrată Congo - ONU

Peste trei milioane de persoane riscă să moară de foame în Republica Democrată Congo, avertizează directorul executiv al Programului Alimentar al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), citat de The Independent.

1479 afișări
Imaginea articolului Milioane de oameni riscă să moară din cauza foametei în Republica Democrată Congo - ONU

Milioane de oameni riscă să moară din cauza foametei în Republica Democrată Congo - ONU

”Sute de mii de copii ar putea muri în următoarele luni dacă nu le este livrat ajutor urgent”, a afirmat David Beasley, preşedintele Programului Alimentar al ONU.

Conflictul din estul RD Congo durează de mulţi ani, cu violenţe etnice izvorâte din genocidul rwandez, din 1994, în care extremiştii Hutu au atacat populaţia Tutsi.

Din 1998, aproximativ 5,4 milioane de persoane au murit în războiul din Congo, care a atras crize umanitare, de la foamete, la epidemii.

Violenţele au escaladat între miliţiile rebele şi forţele guvernamentale în august 2016, şi s-au intensificat de asemenea de când preşedintele Joseph Kabila a refuzat să renunţe la conducere la încheierea mandatului său în decembrie anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici