Milioane de oameni vor primi despăgubiri pentru întreruperea internetului şi a telefoniei în Canada

Gigantul canadian de telefonie mobilă şi internet Rogers a anunţat că va acorda despăgubiri pentru milioane de clienţi după o întrerupere la nivel naţional săptămâna trecută, potrivit BBC.

516 afișări
Imaginea articolului Milioane de oameni vor primi despăgubiri pentru întreruperea internetului şi a telefoniei în Canada

Compania a anunţat că utilizatorii vor primi „echivalentul a cinci zile de servicii". Întreruperea, care a durat mai mult de 15 ore, a afectat şi transportul, serviciile bancare şi serviciile de urgenţă.

Autorităţile de reglementare au ordonat companiei să furnizeze o explicaţie cu privire la „modul" în care s-a produs întreruperea. Rogers este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din Canada, cu peste 11 milioane de abonaţi.

Directorul general al companiei, Tony Staffieri, a declarat că defecţiunea a survenit în urma „unei actualizări de întreţinere în reţeaua principală". Transporturile, serviciile bancare şi serviciile de urgenţă au fost afectate, iar liniile telefonice de urgenţă 911 şi bancomatele bancare au fost indisponibile. Canadienii s-au adunat în cafenele şi biblioteci pentru a găsi o conexiune la internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici