Militanţi Al-Qaida execută 17 soldaţi yemeniţi

Militanţii Al-Qaida din sudul Yemenului au capturat şi executat, sâmbătă, 17 soldaţi loiali preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, în timp ce aceştia traversau un teritoriu aflat sub controlul organizaţiei teroriste, au anunţat oficiali locali şi locuitori, citaţi de Reuters online.

1887 afișări
Imaginea articolului Militanţi Al-Qaida execută 17 soldaţi yemeniţi

Militanţi Al-Qaida execută 17 soldaţi yemeniţi

Soldaţii au fost capturaţi de către militanţi în timp ce călătoreau din portul Aden spre provincia al-Mahra din estul Yemenului prin Ahwar, un oraş al provinciei Abyan, aflată sub controlul Al-Qaida.

Soldaţii au fost transportaţi într-o zonă îndepărtată şi ucişi de un pluton de execuţie, potrivit unor locuitori şi oficiali locali. Aceştia din urmă au spus că alţi 17 soldaţi răpiţi au fost răniţi în incident, iar unii au reuşit să scape şi să ceară ajutorul liderilor tribali locali.

Soldaţii îşi vizitaseră familiile în Aden şi se întorceau la baza militară din al-Mahra pentru a-şi primi salariile, au spus surse din cadrul securităţii. Ei nu purtau uniformă militară şi nu se deplasau cu vehicule militare.

Ansar al Sharia, o grupare afiliată Al-Qaida în Yemen, a respins ulterior orice implicare în atac şi a indicat spre un luptător local înarmat, pe nume Ali Aqeel.

Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP), filiala yemenită a reţelei teroriste Al-Qaida, s-a folosit de războiul din Yemen pentru a-şi extinde teritoriul pe care îl controlează, ocupând anul trecut Mukalla, capitala provinciei Hadramout, şi recrutând mai mulţi adepţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici