Militanţi sirieni avertizează că armata intenţionează să folosească arme chimice

Reprezentanţi ai opoziţiei din Siria susţin că Guvernul sirian aprovizionează armata cu arme chimice şi distribuie măşti de gaze soldaţilor din apropiere de Homs.

346 afișări
Imaginea articolului Militanţi sirieni avertizează că armata intenţionează să folosească arme chimice

Militanţi sirieni avertizează că armata intenţionează să folosească arme chimice (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Armata siriană a început să se aprovizioneze cu arme chimice şi să îşi echipeze soldaţii aflaţi în apropiere de Homs cu măşti de gaze, conform unor surse din cadrul militanţilor împotriva regimului lui Bashar al-Assad. Conform aceloraşi surse, armata a transferat într-o şcoală din Homs un număr mare de grenade şi muniţie pentru mortiere conţinând agenţi chimici, relatează Haaretz în ediţia electronică.

Homs, oraş considerat centrul mişcării de opoziţie împotriva regimului aflat la putere, este ţinta unei ofensive violente a armatei de mai multe zile, zeci de persoane fiind ucise. Conform presei, joi au fost semnalate aproximativ 130 de decese, regimul sirian intensificând lupta împotriva insurgenţilor.

Un site de Internet al opozanţilor indică faptul că o brigadă de blindate a armatei siriene se îndrepta spre oraşul Zabadani, ocupat de Armata Siriană Liberă, grup militar care luptă de partea opozanţilor, considerând că o încercare de cucerire a oraşului va avea loc în următoarele două zile.

"Ceea ce vedem la televizor este inacceptabil. Distrugerea oraşului Homs este şocantă.... Evident regimul are ca scop uciderea şi mutilarea propriilor cetăţeni", a declarat premierul britanic, David Cameron, acuzând metodele violente folosite de armata siriană.

Aproximativ 6.000-7.000 de persoane au murit în 11 luni de când a început mişcarea de contestare a regimului sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici