Militanţii pentru drepturile animalelor îl îndeamnă pe Papa Francisc să denunţe luptele cu tauri

Mai mulţi activişti pentru drepturile animalelor s-au adunat vineri în apropierea Vaticanului, îmbrăcaţi în pelerine roşii şi coarne false, pentru a-l îndemna pe Papa Francisc să denunţe ceea ce ei consideră a fi „practica barbară a luptelor cu tauri”.

103 afișări
Imaginea articolului Militanţii pentru drepturile animalelor îl îndeamnă pe Papa Francisc să denunţe luptele cu tauri

Militanţii pentru drepturile animalelor îl îndeamnă pe Papa Francisc să denunţe luptele cu tauri

Activiştii s-au adunat în apropierea vechii cetăţi romane Castel Sant'Angelo, aflată pe malul râului Tibru, cu vedere la Bazilica Sfântul Petru, potrivit Reuters.

„Biserica Catolică: Tăcerea este violenţă! Denunţaţi luptele cu tauri!", au scris activiştii pe un banner.

Deoarece luptele cu tauri „sunt adesea organizate în onoarea sfinţilor catolici sau în timpul unor sărbători creştine sfinte, Biserica Catolică poate şi trebuie să ajute la încetarea acestui abuz prin condamnarea publică a torturii taurilor în numele religiei", a transmis grupul pentru drepturile animalelor PETA.

Biroul de presă al Vaticanului nu a comentat solicitarea activiştilor. În 1567, Papa Pius al V-lea a interzis luptele cu tauri, calificând această practică drept „străină de pietatea şi caritatea creştină" şi „mai potrivită pentru demoni decât pentru oameni". Ulterior, s-a renunţat la interdicţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici