Militarii ruşi din Transnistria efectuează exerciţii cu arme automate şi tunuri antiaeriene

Unităţile ruse de menţinere a păcii staţionate în regiunea separatistă moldoveană Transnistria efectuează, miercuri, exerciţii militare simulând "contracararea unui inamic ipotetic", anunţă Comandamentul districtului vestic al armatei ruse, citat de site-ul agenţiei TASS.

5458 afișări
Imaginea articolului Militarii ruşi din Transnistria efectuează exerciţii cu arme automate şi tunuri antiaeriene

Militarii ruşi din Transnistria efectuează exerciţii cu arme automate şi tunuri antiaeriene (Imagine: Hepta)

"Militarii se vor antrena pentru misiuni de eliminare a blindatelor uşoare, în scopul contracarării unui inamic ipotetic; vor fi folosite lansatoare de grenadă de tip AGS-17 şi arme automate", a declarat colonelul Oleg Kocietkov, purtătorul de cuvânt al Districtului militar vestic al armatei ruse.

Militarii ruşi se vor antrena pentru folosirea artileriei antiaeriene în scopul doborârii unor avioane de vânătoare Suhoi-25 şi a elicopterelor militare de tip Mi-24. În plus, trupele ruse efectuează misiuni de recunoaştere.

În regiunea separatistă moldoveană Transnistria există un contingent de rus de menţinere a păcii format din aproximativ 2.000 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici