Militarul care a ucis un legionar de origine română, arestat în Ciad

Legionarul francez care şi-a ucis marţi doi colegi, dintre care unul de origine română, şi un militar togolez la Abeche, în estul Ciadului, a fost arestat joi de jandarmeria din Ciad, a declarat un oficial local, sub protecţia anonimatului.

231 afișări
Imaginea articolului Militarul care a ucis un legionar de origine română, arestat în Ciad

Militarul care a ucis un legionar de origine română, arestat în Ciad (Imagi9ne: Mediafax Foto/AFP)

"Militarul a fost reţinut de jandarmeria din Ciad la o distanţă de 10 kilometri de Abeche, în timp ce acesta încerca să se răcorească la o fântână", a declarat oficialul citat.

Statul Major al armatei a confirmat, la Paris, arestarea de către jandarmeria din Ciad a jandarmului francez.

"Confirmăm că a fost arestat înainte de prânz de către jandarmeria din Ciad, în regiunea Abeche", a declarat locotenent-colonelul Francois-Marie Gougeon, din cadrul Statului Major al armatei din Paris.

"Acesta a fost identificat în mod formal de autorităţile militare franceze şi se află, în prezent, în custodia jandarmeriei din Ciad", a precizat el.

Jandarmeria şi armata din Ciad, dar şi militarii Forţei europene EUFOR şi ai Misiunii Naţiunilor Unite (MINURCAT), asistaţi de elicoptere, au fost mobilizaţi de marţi pe teren în cadrul unor operaţiuni de căutare a legionarului francez, în vârstă de 27 de ani.

Terenul la nord de localitatea Abeche este semi-deşertic şi prezintă coline stâncoase pe care se află arbori.

"Sunt învăţaţi să reziste două-trei zile în condiţii dificile şi este, deci, probabil ca acesta să reziste mai bine în aceste condiţii decât un tânăr ieşit de pe băncile universităţii, dar nu este Rambo sau ce putem vedea în anumite filme", declarase miercuri, sub protecţia anonimatului, o sursă militară franceză.

Atacatorul şi cei doi legionari ucişi, un sergent în vârstă de 30 de ani, cetăţean francez originar din Guineea, şi un legionar de clasa I de origine român, fac toţi parte din Regimentul 2 străin de infanterie din Nîmes.

Aceştia erau staţionaţi la Camp des etoiles, în apropiere de aeroportul din Abeche.

Citeşte şi:

Un legionar de origine română, ucis de un militar francez în Ciad

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici