Miliţiile lui Muammar Kadhafi, acuzate de o serie de abuzuri împotriva civililor

Trupele lui Muammar Kadhafi sunt acuzate că au folosit civili ca scuturi umane, au atacat ambulanţe şi au violat adolescente în timpul asedierii oraşului Misrata, conform unei organizaţii umanitare americane.

292 afișări
Imaginea articolului Miliţiile lui Muammar Kadhafi, acuzate de o serie de abuzuri împotriva civililor

Miliţiile lui Muammar Kadhafi, acuzate de o serie de abuzuri împotriva civililor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul organizaţiei Medici pentru Drepturile Omului (Physicians for Human Rights) se bazează pe mărturiile a 54 de persoane intervievate la Misrata în iunie.

Patru martori susţin că trupele lui Muammar Kadhafi au arestat 107 civili pe care i-au folosit ca scuturi umane pentru protejarea echipamentelor militare de raidurile NATO.

Conform raportului, miliţiile loiale regimului au atacat mai multe ambulanţe inscripţionate clar cu Semiluna Roşie, torturând unul dintre şoferi. De asemenea, un centru medical a fost atacat, fiind răpite 36 de pensionare despre care nu se mai ştie nimic.

Potrivit unor martori, trupele lui Kadhafi au transformat o şcoală în centru de detenţie, violând numeroase femei şi chiar adolescente de doar 14 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici