Milos Zeman, noul preşedinte al Cehiei, doreşte convocarea de alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele-ales al Cehiei, Milos Zeman, se pronunţă în favoarea convocării alegerilor legislative anticipate, pe fondul situaţiei fragile a actualului Guvern de centru-dreapta condus de Petr Necas.

187 afișări
Imaginea articolului Milos Zeman, noul preşedinte al Cehiei, doreşte convocarea de alegeri parlamentare anticipate

Milos Zeman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Dat fiind că actualul Guvern este menţinut la putere de un partid care nu este rezultat din alegeri libere ci este format din politicieni traseişti, ar fi de dorit să organizăm alegeri anticipate", a spus Zeman.

Învestit în iulie 2010, actualul Guvern este format din partidele de dreapta ODS şi TOP 09, fiind susţinut şi de formaţiunea LIDEM, creată după destrămarea partidului de centru Afaceri Publice.

Fostul premier de stânga Milos Zeman a câştigat sâmbătă alegerile prezidenţiale din Cehia, obţinând 54,8 la sută din voturi, conform rezultatelor finale. Adversarul său, ministrul de Externe Karel Schwarzenberg (un politician de dreapta în vârstă de 75 de ani), a obţinut 45,2 la sută din voturi, conform rezultatelor finale comunicate de Comisia electorală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici