Ministerul de Externe din Ucraina face apel la comunitătea internaţională să condamne provocările ruseşti din estul ţării: "Lipsa unei reacţii adecvate va duce la o escaladare"

Ministerul ucrainean de Externe face apel la comunitătea internaţională să condamne ceea ce a declarat că sunt provocări ale Rusiei în zonele din estul Ucrainei controlate de separatişti.

491 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Externe din Ucraina face apel la comunitătea internaţională să condamne provocările ruseşti din estul ţării: "Lipsa unei reacţii adecvate va duce la o escaladare"

Ministerul de Externe din Ucraina face apel la comunitătea internaţională să condamne provocările ruseşti din estul ţării: Lipsa unei reacţii adecvate va duce la o nouă escaladare

Ministerul a declarat că lipsa unei reacţii adecvate va duce la o nouă escaladare din partea Rusiei.

"Asistăm la lansarea de către Federaţia Rusă a unei campanii de dezinformare în masă, la creşterea bombardamentelor asupra poziţiilor ucrainene şi a infrastructurii civile cu arme interzise de acordurile de la Minsk", a precizat purtătorul de cuvânt a ministerului de Externe.

În regiunea Doneţk, observatorii internaţionali au înregistrat în ultimele zile 189 de încălcări ale încetării focului, inclusiv 128 de explozii. În perioada de raportare anterioară, au fost înregistrate sub 25 de încălcări ale încetării focului în regiune. În regiunea Luhansk, observatorii au fost înregistrat 402 încălcări ale încetării focului, inclusiv 188 de explozii.

O explozie puternică s-a produs, vineri seară, în centrul oraşului ucrainean Doneţk, în apropierea sediului administraţiei separatiste, afirmă surse citate de agenţia RIA Novosti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici