Ministerul israelian al Sănătăţii ştia despre problemele de la Sabyc de nouă ani

Ministerul israelian al Sănătăţii ştia despre problemele legate de clinica de fertilizare Sabyc încă de acum nouă ani, când comisia publică pentru donarea de ovule a văzut un document care atesta colaborarea acesteia cu spitalul Assaf Harofeh, relatează cotidianul Haaretz în ediţia electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Ministerul israelian al Sănătăţii ştia despre problemele de la Sabyc de nouă ani

Ministerul israelian al Sănătăţii ştia despre problemele de la Sabyc de nouă ani (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ministerul a fost informat despre recoltarea de ovule de la femei de naţionalitate română care erau supuse unor tratamente de fertilitate, dar unele dintre donatoare erau voluntare şi nesupuse acestor proceduri. Acesta a cerut spitalului Assaf Harofeh să întrerupă activitatea şi relaţiile medicale cu clinica Sabyc, a doctorului Harry Miron (Mironescu), dar ulterior acestea au fost reluate.

Potrivit unui martor, ovulele erau recolatate în România de la femei care urmau proceduri de fertilizare într-o clinică aparţinând unui israelian şi implantate unor femei israeliene fără consimţământul sau informarea donatoarelor. Martorul susţine, de asemenea, că Ministerul român al Sănătăţii nu ştia despre aceste activităţi.

Preşedintele comisiei, profesorul Vaclav Insler, a declarat că dacă un medic care lucrează în străinătate nu îndeplineşte legile locale "este treaba lui". Totuşi, "în opinia mea este o ruşine ce fac unii dintre colegii noştri", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici