Ministerul rus al Apărării, acuzaţii puternice la adresa preşedintelui ucrainean. Şoigu promite că Zelenski va fi judecat pentru crime de război

Ministerul rus al Apărării face o declaraţie fermă în urma apariţiei unor înregistrări video care arată militari ucraineni ucigând în mod deliberat peste 10 militari ruşi capturaţi.

1584 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus al Apărării, acuzaţii puternice la adresa preşedintelui ucrainean. Şoigu promite că Zelenski va fi judecat pentru crime de război

Ministerul rus al Apărării, acuzaţii puternice la adresa preşedintelui ucrainean. Şoigu promite că Zelenski va fi judecat pentru crime de război

Ministerul rus al Apărării a promis că preşedintele ucrainean va fi judecat în cele din urmă pentru crime de război. Într-o declaraţie referitoare la o înregistrare video apărută, care pare să arate soldaţi ruşi împuşcaţi de forţele ucrainene, ministerul afirmă că „noile dovezi video ale execuţiilor masive provocate de militarii ucraineni asupra prizonierilor de război ruşi neînarmaţi confirmă natura atroce a actualului regim de la Kiev condus de Zelenski şi de cei care îl protejează şi îl susţin”, conform agenţiei de ştiri rusă de stat RIA Novosti.
 
Între timp, militarii ucraineni, care s-au predat săptămâna aceasta, sunt deţinuţi în conformitate cu toate cerinţele Convenţiei de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război, dă asigurări oficialul rus.
 
„Uciderea brutală a militarilor ruşi nu este nici prima, nici singura crimă de război”, mai spune Serghei Şoigu. „Aceasta este o practică obişnuită în cadrul forţelor armate ale Ucrainei, care este susţinută în mod activ de regimul de la Kiev şi ignorată în mod direct de către susţinătorii săi occidentali. Dar Zelenski şi acoliţii săi vor fi judecaţi de tribunalul istoriei, popoarele Rusiei şi Ucrainei, pentru pentru fiecare prizonier torturat şi ucis”, adaugă ministrul rus, conform sursei citate.
 
Clipul video nu a fost verificat încă în mod independent.
 
La începutul acestei săptămâni, monitorul ONU pentru drepturile omului, OHCHR, în Ucraina, a acuzat ambele părţi de încălcarea drepturilor prizonierilor de război: „Până în prezent, OHCHR a intervievat 159 de prizonieri de război (139 de bărbaţi şi 20 de femei) deţinuţi de către Federaţia Rusă (inclusiv de grupuri armate afiliate) şi 175 de prizonieri de război (toţi bărbaţi) deţinuţi de către Ucraina”.
 
OHCHR a identificat modele de tortură şi rele tratamente aplicate prizonierilor de război deţinuţi de Federaţia Rusă (inclusiv de grupurile armate afiliate), în special în timpul internării. OHCHR a documentat, de asemenea, încălcări comise de agenţii statului ucrainean faţă de prizonierii de război, care au dezvăluit un model de rele tratamente în etapele iniţiale de capturare şi evacuare, precum şi cazuri sporadice de tortură şi rele tratamente în etapele ulterioare de internare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici