Ministerul Sănătăţii din Sudan contrazice bilanţul victimelor comunicat anterior

Aproximativ 46 de persoane au murit în urma protestelor organizate în Khartoum, a transmis Ministerul Sănătăţii sudanez, negând că bilanţul ar fi atins 100 de morţi, informaţie comunicată de un grup medical, relatează Reuters.

209 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii din Sudan contrazice bilanţul victimelor comunicat anterior

Bilanţ revizuit: Numărul victimelor în urma violenţelor din Sudan nu este cel comunicat anterior, transmite Ministerul Sănătăţii

Bilanţul revizuit a fost transmis joi, prin intermediul agenţiei de presă naţionale SUNA.

Comunicatul Ministerului Sănătăţii a fost emis după ce un grup medical sudanez a transmis că cel puţin 100 de persoane au fost ucise, după ce armata a atacat o tabără de protestatari.

Incidentul a atras critici la nivel internaţional, inclusiv din partea Naţiunilor Unite, Uniunii Europene şi Uniunii Africane.

Discuţiile dintre Consiliul Militar, care a preluat puterea după înlăturarea preşedintelui Omar al-Bashir, şi grupurile de opoziţie, au stagnat în urma diferenţelor de opinie privind conducerea perioadei de tranziţie.

Sudanul ar trebui să treacă în următori trei ani printr-o perioadă de tranziţie spre democraţie.

Taguri:
sudan,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici