Miniştrii de Externe ai UE şi-au dat acordul pentru sancţionarea Rusiei în cazul Aleksei Navalnîi

  • Surse: Acord de principiu al Consiliului UE pentru sancţionarea Rusiei după atacul asupra lui Aleksei Navalnîi.
  • Diplomat UE: Ideea este ca procedura de sancţionare să funcţioneze "rapid."
  • Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a confirmat că Aleksei Navlnîi a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok.
471 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe ai UE şi-au dat acordul pentru sancţionarea Rusiei în cazul Aleksei Navalnîi

Profimedia

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu pentru lansarea procedurilor de sancţionare a Rusiei din cauza atacului care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi, afirmă oficiali UE citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.
 
Este vorba de un acord politic pentru lansarea procedurilor de impunere a unor sancţiuni pe baza propunerilor formulate de Franţa şi Germania.
 
"Ideea este ca procedura să funcţioneze rapid", a explicat un diplomat european.
 
Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat că Aleksei Navlnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost atacat cu o substanţă neurotoxică de uz militar din gama Noviciok. În acest context, Franţa şi Germania au propus sancţionarea unor persoane şi a unei companii ruse. Ar fi vorba de extinderea unei liste de sancţiuni care include deja măsuri împotriva a opt persoane şi a unui centru de cercetări din Siria.
 
Rusia riscă sancţiuni punctuale din partea Uniunii Europene ca urmare a atacului care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi, a avertizat săptămâna trecută Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici