Miniştrii din Noua Zeelandă îşi reduc salariile din solidaritate faţă de populaţia afectată de Covid-19

  • Cabinetul de miniştrii în frunte cu primul ministru al Noii Zeelande şi-au redus salariile cu 20% pentru următoarele 6 luni
  • Decizia a fost luată de aceştia la unison pentru a reduce disparităţile sociale
  • Fondul Monetar Internaţional prezice o scădere economică de 7.2% pentru Noua Zeelandă
428 afișări
Imaginea articolului Miniştrii din Noua Zeelandă îşi reduc salariile din solidaritate faţă de populaţia afectată de Covid-19

Miniştrii din Noua Zeelandă îşi reduc salariile din solidaritate faţă de populaţia afectată de Covid-19

Primul ministru al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, împreună cu alţi miniştri, vor accepta o scădere salarială cu 20% pentru următoarele 6 luni.

Decizia vine în contextul în care ţara a fost complet paralizată în ultimele 3 săptămâni datorită măsurilor de prevenţie adoptate pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Din solidaritate cu cei afectaţi de Covid-19, hotărârea luată la vârf va ajuta la reducerea disparităţilor de ordin social şi economic cu care ţara se confruntă.

Populaţia a fost obligată să respecte normele de izolarea iar singurele excepţii au fost făcute pentru procurarea alimentelor. Peste 1300 de persoane sunt deja infectate şi s-au înregistrat 9 decese, acestea fiind din rândul vârstnicilor care mai aveau şi alte afecţiuni.

În total 1,5 milioane de neozeelandezi au cerut subvenţii din partea guvernului pentru a acoperi pierderile salariale temporare suferite în urma blocajului. Un pachet suplimentar de stimulare guvernamentală ar putea reduce şomajul cu 8.5%. În prezent rata şomajului este de 4%, conform publicaţiei The Guardian.

Fondul Monetar Internaţional estimează că Noua Zeelandă va înregistra o scădere economică cu 7.2% anul acesta. Din perspectiva economică mondială, Noua Zeelandă va înregistra cea mai mare contracţie economică din afara Europei, singura excepţie fiind Venezuela.

Autor: Alexandru Gologan

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici