Miniştrii UE pariază pe câştigătorul alegerilor prezidenţiale din SUA la reuniunea de la Avignon

Ministrul britanic de Externe David Miliband le-a propus sâmbătă omologilor săi europeni, în cadrul reuniunii informale de la Avignon, în Franţa, să parieze pe câştigătorul alegerilor prezidenţiale americane din 4 noiembrie.

14 afișări
Imaginea articolului Miniştrii UE pariază pe câştigătorul alegerilor prezidenţiale din SUA la reuniunea de la Avignon

Miniştrii UE pariază pe câştigătorul alegerilor prezidenţiale din SUA la reuniunea de la Avignon (Imagine: Mediafax Foto)

"Au distribuit o coală de hârtie ... Am trecut şi răspunsul meu. Cred că toată lumea a făcut la fel, nu?", a declarat ministrul francez de Externe Bernard Kouchner în cadrul unei conferinţe de presă susţinută sâmbătă. El a refuzat însă să dezvăluie rezultatul.

Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă Javier Solana, diplomat ca de obicei, a declarat că el a refuzat să intre în joc, generând reacţia lui Kouchner, care i-a spus: "Laşule!".

Ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat că el a pariat, dar ca şi Kouchner nu va spune dacă a mizat pe candidatul republican John McCain sau pe cel democrat Barack Obama.

Kouchner a declarat că iniţiativa lui Miliband a fost binevenită, deoarece a relaxat atmosfera la o întrunire UE tensionată din cauza divergenţelor privind atitudinea care ar trebui abordată faţă de Rusia.

Alţi miniştri de Externe, inclusiv cel austriac Ursula Plassnik şi cel luxemburghez Jean Asselborn au declarat că propunerea de a paria a fost doar o glumă. "Nu s-a întâmplat nimic", a declarat Asselborn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici