Ministru britanic: Un referendum privind independenţa Scoţiei în 2018 sau 2019 nu ar fi legal

Ministrul britanic pentru Scoţia, David Mundell, a declarat că un referendum privind independenţa Scoţiei în 2018 sau 2019 nu ar fi legal, corect şi decisiv, întrucât populaţia nu ar avea destul timp să-şi facă o opinie informată, relatează agenţia de ştiri Reuters.

786 afișări
Imaginea articolului Ministru britanic: Un referendum privind independenţa Scoţiei în 2018 sau 2019 nu ar fi legal

Ministru britanic: Un referendum privind independenţa Scoţiei în 2018 sau 2019 nu ar fi legal (Imagine: Jonathan Mitchell/ Atlas Photo Archive)

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că va căuta să obţină dreptul de a organiza un nou referendum privind independenţa Scoţiei, adăugând că este de părere că referendumul ar trebui organizat între toamna anului 2018 şi primăvara lui 2019.

"Ar fi imposibil ca populaţia să-şi facă o părere motivată în perioada sugerată de Nicola Sturgeon, şi să fie organizat un referendum legal, corect şi decisiv," a declarat Mundell pentru cotidianul scoţian The Herald.

"Nu există nicio opţiune ca Scoţia să rămână în UE după ieşirea Marii Britanii sau ca Scoţia să preia locul Regatului Unit. Există o sugestie implicită în propunerea privind referendumul că prin acest referendum şi votul în favoarea independenţei se va putea opri ieşirea Scoţiei din UE; este absurd", a adăugat oficialul britanic.

Scoţia, o regiune autonomă a Marii Britanii, vrea să organizeze un nou referendum proindependenţă, în contextul deciziei Guvernului de la Londra privind ieşirea din Marea Britanie. Scoţia speră să rămână membră a Uniunii Europene, deşi Bruxellesul a semnalat că obţinerea independenţei nu ar garanta rămânerea în UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici