AVERTISMENTUL lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Refuzul de a negocia un acord de Brexit ar fi DEFAVORABIL tuturor

Marea Britanie ar avea cel mai mult de suferit dacă alege să părăsească Uniunea Europeană fară a negocia un acord, a afirmat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, într-un mesaj postat pe Twitter, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

2359 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENTUL lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Refuzul de a negocia un acord de Brexit ar fi DEFAVORABIL tuturor

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Refuzul de a negocia un acord de Brexit ar fi defavorabil tuturor, dar în special Marii Britanii (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

"Nu vom fi intimidaţi de ameninţările că niciun acord de Brexit este un lucru bun pentru Marea Britanie şi în detrimentul UE. Lipsa unui acord este defavorabil tuturor, dar mai ales pentru Regatul Unit", se afirmă în mesajul postat pe Twitter de Tusk.

Liderul european a mai adăugat că va face tot ce este posibil pentru a se asigura că "M. Britanie şi UE vor avea o relaţie apropiată după Brexit".

Într-un alt mesaj, Tusk a reluat criticile privitoare la planul unei Uniunii Europene cu mai multe viteze. "Principalul obiectiv este şi trebui să fie întărirea încrederii reciproce, unităţii în cadrul EU27, nu mai multe viteze", a declarat oficialul european.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici