Ministru sirian: Negocierile în cadrul conferinţei Geneva II sunt sortite eşecului

Actualele negocieri desfăşurate în cadrul conferinţei de pace Geneva II sunt "sortite eşecului", afirmă ministrul sirian al Reconcilierii naţionale, Ali Haidar, citat de AFP.

186 afișări
Imaginea articolului Ministru sirian: Negocierile în cadrul conferinţei Geneva II sunt sortite eşecului

Ministru sirian: Negocierile în cadrul conferinţei Geneva II sunt sortite eşecului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Damascul a decis să participe la reuniunea de la Geneva pentru a demonta o blocadă politică şi mediatică ce durează de trei ani", a explicat ministrul sirian.

"Opoziţia siriană a venit la Geneva doar pentru a obţine legitimitate", consideră Haidar.

"Astăzi a fost încă o zi pierdută pentru că reprezentanţii coaliţiei opoziţiei insistă asupra faptului că nu există terorism în Siria şi nu vor să discute această problemă", a explicat Faysal Mokdad, adjunctul ministrului sirian de Externe.

Emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a declarat că noua rundă de discuţii este "la fel de laborioasă" precum cea din ianuarie, admiţând că nu se înregistrează progrese.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări între grupuri insurgente afiliate opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit diverselor estimări, între 100.000 şi 130.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici