Ministru slovac: "Putin este noul Hitler. Trebuie oprit în Ucraina pentru a nu avansa spre Vest"

Ministrul slovac al apărării l-a numit pe Putin este ca Hitler, relatează The New York Times. Jaroslav Nagy a declarat că Putin trebuie oprit în Ucraina înainte de a putea avansa spre Vest şi că "Ucraina se luptă literalmente pentru viitorul nostru".

841 afișări
Imaginea articolului Ministru slovac: "Putin este noul Hitler. Trebuie oprit în Ucraina pentru a nu avansa spre Vest"

Ministru slovac - Putin este noul Hitler

Într-un interviu pentru The New York Times, ministrul Apărării din Slovacia, Jaroslav Nad a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin este „noul Hitler”, condamnându-l pentru invadarea Ucrainei. 

Nad a spus pentru Times că Putin îl egalează pe Hitler şi trebuie oprit în Ucraina înainte de a putea face mişcări către Occident. „Ucraina se luptă literalmente pentru viitorul nostru”, a adăugat el.

Slovacia, o naţiune care timp de decenii a fost sub jugul sovietic ca parte a Cehoslovaciei, are graniţă cu Ucraina şi s-a numărat printre statele est-europene care au criticat invazia Ucrainei de către Rusia.

Potrivit Ministerului de Interne slovac , ţara oferă adăpost temporar tuturor refugiaţilor ucraineni care sosesc în ţară de la 1 martie.

Nad a numit Slovacia „un stat de primă linie” în războiul aflat în desfăşurare în interviul publicaţiei Times şi a spus că peste 330.000 de refugiaţi ucraineni au intrat în ţară.

Slovacia a purtat discuţii pentru a permite Bratislavei să trimită avioane de luptă în Ucraina, potrivit Politico Europe. Luna trecută, premierul slovac Eduard Heger a declarat că ţara a transferat Ucrainei sistemul de apărare antirachetă din epoca sovietică în schimbul unui sistem american de rachete  Patriot  pentru a ajuta ţara să se apere împotriva atacurilor ruseşti. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici