Ministru turc: Relaţiile Turciei cu SUA vor fi afectate dacă Washingtonul nu îl extrădează pe Gulen

Relaţiile turco-americane vor fi afectate dacă Statele Unite vor refuza să îl extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gulen, acuzat de autorităţile de la Ankara că ar fi pus la cale lovitura de stat, a avertizat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, notează Reuters online.

787 afișări
Imaginea articolului Ministru turc: Relaţiile Turciei cu SUA vor fi afectate dacă Washingtonul nu îl extrădează pe Gulen

Oficialul turc a adăugat că va discuta acest aspect cu partea americană în timpul unei vizite pe care urmează să o facă în SUA.

În cadrul unui interviu cu postul Haberturk TV, Cavusoglu a mai declarat că Gulen este responsabil pentru tentativa de lovitură de stat militară din 15 iulie.

Pe de altă parte, Fethullah Gulen neagă orice implicare în acestă acţiune şi chiar a condamnat lovitura de stat.

Pentru a demara procedura de extrădare, Washingtonul a cerut Ankarei să furnizeze o dovadă clară a implicării lui Fethullah Gulen în tentativa de lovitură de stat, însă se estimează că procesul de extrădare ar putea dura ani de zile. Gulen a condamnat lovitura de stat şi a negat orice implicare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici