Ministrul austriac Christine Aschbacher a demisionat. Ce acuzaţii i se aduc

  • Christine Aschbacher a demisionat după ce a fost acuzată că unele dintre lucrările sale universitare au fost copiate.
  • Plagiatul academic este o acuzaţie obişnuită la politicienii din lumea vorbitoare de limbă germană, unde liderii adesea susţin calificări postuniversitare.
  • Aschbacher a „respins” acuzaţiile pe care ea le numea „insinuările” lui Stefan Weber, specialist în descoperirea plagiatului academic.
2379 afișări
Imaginea articolului Ministrul austriac Christine Aschbacher a demisionat. Ce acuzaţii i se aduc

Ministrul austriac Christine Aschbacher a demisionat. Ce acuzaţii i se aduc

Christine Aschbacher, ministrul austriac al muncii, familiei şi tineretului, a demisionat sâmbătă, în urma acuzaţiilor că a plagiat în lucrările ei universitare.

Conservator din partidul OeVP al cancelarului Sebastian Kurz, Aschbacher a spus că a demisionat pentru „a-mi proteja familia”, plângându-se de „ostilitate, agitaţie politică şi atacuri cu o forţă insuportabilă”.

Teza de masterat din 2006 a lui Aschbacher a arătat „plagiat, citare incorectă şi lipsa cunoaşterii limbii germane”, a scris pe blogul său Stefan Weber, specialist în descoperirea plagiatului academic.

La acea vreme, Aschbacher a absolvit cu note mari la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Wiener Neustadt, la sud de Viena, potrivit The Guardian.

Weber i-a adresat aceleaşi acuzaţii la o teză pe care a depus-o în mai anul trecut la Universitatea Tehnică din Bratislava, în Slovacia.

El a susţinut că lucrarea conţine „informaţii fără sens şi plagiat” şi că mai mult de o cincime din text a fost luată din alte surse fără a fi citată, în special un articol din revista Forbes.

Cancelarul Sebastian Kurz a scris pe Twitter că a „respectat” decizia ei de a demisiona, după ce scandalul a adunat presiuni asupra unui guvern care se confruntă cu critici pentru gestionarea haotică a celui de-al doilea val de COVID-19. Cancelarul a adăugat că va numi un succesor luni.

În Germania, doi conservatori, Karl-Theodor zu Guttenberg şi Annett Schavan, au renunţat la ministerele apărării şi educaţiei în 2011 şi 2013 pentru scandaluri similare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici